“ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕΙΟ” παιδικός σταθμός

Παπαδοπούλειο

Δραστηριότητες

Γυμναστική

Η καθημερινή άσκηση που παρέχεται μέσα από την γυμναστική, τις μουσικοκινητικές ασκήσεις, τα κινητικά παιχνίδια κλπ. έχει αποδειχτεί πως προσφέρει στα παιδιά σημαντικά ψυχικά και κοινωνικά οφέλη και τα βοηθάει στην ανάπτυξη ενός υγειούς μυοσκελετικού και καρδιαγγειακού συστήματος.

Εκπαιδευτικές Εκδρομές

Στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα εντάσσονται και οι εκπαιδευτικές εκδρομές, που στοχεύουν στη βιωματική προσέγγιση ενός θέματος π.χ. εκδρομή σε κάποιο μουσείο (πολεμικό, παραδοσιακής φορεσίας κ.ά.), σε εργοστάσια (οινοποιείο, ελαιοτριβείο κ.ά.), στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, σε τοπικό βιβλιοπωλείο, σε τοπικό φούρνο, στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής όπου εκκλησιάζονται και μεταλαβαίνουν των αχράντων μυστηρίων κ.ά. Στα παιδιά παρέχεται ποσότητα και ποιότητα εμπειριών, με στόχο την εξερεύνηση και την κατανόηση του κόσμου που τα περιβάλλει.

Ζαχαροπλαστική

Αξιοποιώντας την έμφυτη περιέργεια των παιδιών για πειραματισμό και ανακάλυψη τα καθοδηγούμε προς μια οργανωμένη διαδικασία μάθησης, η οποία μας δίνει την δυνατότητα να επεξεργαστούμε πολλούς εκπαιδευτικούς τομείς (γλώσσα, μαθηματικά, φυσικές επιστήμες, κλπ.). Τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται, ενισχύοντας την ομαδικότητα, τη δημιουργικότητα και την αυτοπεποίθησή τους. Ζαχαροπλαστική και μάθηση συνδυάζονται με μεγάλη ευκολία σ’ ένα κλίμα αγάπης και φαντασίας.

Κηπουρική

Στο πλαίσιο της φθινοπωρινής διαθεματικής προσέγγισης «Όργωμα & Σπορά», φτιάχνουμε στο ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο τον δικό μας λαχανόκηπο. Βιώνουμε με τον καλύτερο τρόπο τη διαδικασία του οργώματος, της σποράς και του ποτίσματος. Όλο το χρόνο φροντίζουμε και παρατηρούμε την εξέλιξη των φυτών μας, μαθαίνουμε τις ανάγκες τους, καταγράφουμε την ανάπτυξή τους και γευόμαστε τους καρπούς της προσπάθειάς μας.

Κουκλοθέατρο

Το κουκλοθέατρο αποτελεί ένα σημαντικό μέσο ψυχαγωγίας για το παιδί και του προσφέρει ερεθίσματα που το εμπλουτίζουν ψυχικά, συναισθηματικά, νοητικά και γνωστικά. Το παιδί συμμετέχει, ταυτίζεται, διασκεδάζει, εξωτερικεύει συναισθήματα, πλάθει και διαμορφώνει την προσωπικότητά του μέσα από την δράση των ηρώων με τα σύμβολα και τα μηνύματα.

Πειράματα

Τα παιδιά είναι περίεργοι εξερευνητές και τόσο η σωματική όσο και η ψυχική τους ανάπτυξη βασίζεται στην ανακάλυψη και στην εξερεύνηση του περιβάλλοντός τους. Τα παιδιά μαθαίνουν σύμφωνα με την αρχή της δοκιμής και του σφάλματος. Μέσα από το βίωμα, την προσοχή στην λεπτομέρεια και τη συνεργασία καταλήγουν στην επιστημονική γνώση.

Μουσική

Μέσω της μουσικής ενισχύεται η ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού. Η μουσική γίνεται το μέσο για να ανακαλύψει, να δημιουργήσει, να εφεύρει όλα όσα χρειάζεται για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς του, των αισθήσεών του, της φαντασίας και της δημιουργικότητάς του.

Πηλός - Πλαστελίνη

Τα παιδιά μαθαίνουν την τέχνη του πηλού και της πλαστελίνης και δημιουργούν μοναδικές κατασκευές. Σκοπός είναι να εμπλουτιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία και να ενισχυθεί η λεπτή κινητικότητα, η φαντασία και η δημιουργική έκφραση των παιδιών.